İlaçlama Yöntemleri

Kokusuz İlaçlama

 Kokusuz ilaçlama sıvı şekilde püskürtme yöntemi ile yapılmaktadır. Bu ilaçlama’da mekanınızdan ayrılmanıza, mekanınızı kapatmanıza gerek yoktur. Günün herhangi bir saatinde çalıştığınız zaman bile yapılabilir. Kokusuz ilaçlar mühendislerimiz tarafından özel olarak hazırlanan bir karışımdır. Kokusuz ilaçlamayapmak dikkat gerektiren ciddi bir iştir. Uzman ve işinin ehli bir ekip gereklidir. Bilinçsiz yapılan kokusuz ilaçlama uygulamaları çok tehlikelidir. Bu yüzdenilaçlama yaptıracağınız şirketin yasal olması ve sağlık bakanlığının onay verdiği ilaçları kullanması gerekmektedir. Korsan firmalara yaptıracağınız ilaçlar % 100 zararlıdır. En küçük ihmalkarlık ve vurdum duymazlık insan hayatına mal olabilir. Siz siz olun sağlık bakanlığından ruhsatlı izin belgesine sahip olan profesyonel bir firma ile çalışın.

Kokusuz ilaçlama yapılan yerlerde bulunduğunuz ortamı terk etmeniz gerekmez.

Kokusuz ilaçlama sıvı püskürtme şeklinde uygulanmaktadır.

Kokusuz ilaçlama ofislerinizde çalışma saatlerinizde bile uygulanabilmektedir.

Kokusuz ilaçlama isminin aksine çok etkili bir ilaçlama yöntemidir.

Kokusuz ilaçlama insanların toplu kullanım alanlarında uygulanacak en doğru ilaçlama metodudur. 

Kokusuz ilaçlama temasa duyarlı bir ilaçlama şeklidir. İlaçlanan yerler hemen temizlenmemelidir.

 

Jel İlaçlama


Jel ilaçlamada; ilacı yiyen haşere yuvasına döner ve orada ölür diğer böcekler de bu ölüden beslenirler. Böylece o böceğin ölüsünü yiyen böceklerde ölür ve zincirleme olarak devam eder. Bu jel ilaçlama şekli 2000 yılından itibaren ülkemizde kullanılmaya başlandı. Jel ilaçlama uzun süre etkilidir. Jel ilaçlamaözellikle hamamböcekleri üzerinde oldukça etkili olan bir ilaçlama şeklidir. Jel ilaçlama çevre ve insan için sağlıklı bir yöntemdir. Jel ilaçlama insanların bulunduğu yerlerde ortamı boşaltmadan kolayca yapılan bir yöntem olup, jel şırıngasıyla haşerelerin çıkabileceği önemli yerlere 0.3 gr ağırlığında jel damlacıklar bırakılır.

 

Jel İlaçlama Yöntemi


*Evcil hayvan için zararlı değildir.
*Kokusu yoktur.
*Evden ayrılmanız gerekmez.
*Kapı ve pencerelerin kapatılmasına gerek yoktur.
*Hamam böceklerinin üzerindeki etkisi büyüktür.
*Jel ilaçlama öncesinde hazırlık yapmanıza,sonrası içinde temizlik yapmanıza gerek yoktur.
*Jel ilaçlama uzun süre etkisi devam eder.
*Jel ilaçlamanın çevre ve insan sağlığı üzerinde hiçbir etkisi yoktur.
*Jel ilaçlama aksine çok uygun bir yöntemdir. 
 

ULV İLAÇLAMA

İlacın elektirikli motorlu aletlerle hedef bölgeye mikronize şeklinde atılması tekniğidir. Havada partiküller halinde asılı kalan ilaç zerrecikleri kara sinek ve sivri sinek içinde düşürücü etki göstermektedir.Ayrıca ilacın flashing – out ( Haşerenin kendini dışarı atması ) özelliği en yüksek oranda bu uygulamada ortaya çıkmaktadır . Mikronize durumdaki ilacın etkinliği artmakta ve en ince yarık çatlaklara dahi isabet etmektedir .
Elektirikli ULV,soğuk sisleme makineleri ile ortamda ilaç 0.03 mm çapındaki damlacıklar halinde püskürtülerek haşerelerin girebileceği ve yaşamış olduğu her yerde,yuvalarına ilaç temas eder.Çok etkili bir yöntemdir.Genel olarak ULV yapılan kapalı alanın tamamı ilaçlanmış olur..Bu yöntem daha çok pire,tahta kurusu ve uçan haşerelere karşı uygulanır. 
 


Fare ilaçlama

İstasyon Yöntemi

 
*İstasyon kutuları ve kurulan sistem bozulmadan uzun yıllar çok çok düşük maliyetle %100 koruma sağlar. Yemlerin çevreye dağılma, dökülme ve bulaşmasını önler. 
*Tasarruflu kullanıma imkân verir. 
*Kilit sistemi olduğundan çocuklar ve evcil hayvanlar içinde emniyetlidir.Fare zehirlerini yağmur, rutubet ve tozdan korur.

Yemleme Yöntemi

Antikoagulan içeren (Diphacione ve Bromadiolone), pelet yem şeklinde üretilmiştir. Kemiriciler tarafından kabul görür. Geliştirilmiş tadı ve uzun raf ömrü ürüne ayrı bir özellik katar. Aktif maddelerinin sıvı emülsiyon içinde bulunması Pelet yemlerinin stabilitesini arttırır. Dış etkenlere dayanıklılığı sıkıştırılarak arttırılmıştır. Böylece yem uzun süre tazeliğini korur. Sert peletler sıçan ve farelerin kemirme dürtülerini karşılar. Yem ürkekliği problem oluşturmaz. Çünkü ölüm yem tüketiminde birkaç gün sonra olur. 

 

FİZİKSEL KONTROL

*Dışkıları, ayak izleri ve kemirme sonucu bıraktıkları izler dikkatle takip edilmeli.
*Tavan ve çatı araları, su giderleri, geçiş yapabilecekleri delik ve benzeri açıklıklar saptanarak tedbir alınmalı.
*Çöplük civarı, kanalizasyon etrafı, düzensiz istif yapılmış malzemelerin olduğu bölümler kontrol altına alınmalı. 
*İstasyon yöntemi ile zehirlemek.
*Yemleme yöntemi ile zehirlemek.
*Basit mücadele yöntemi, gaz veya zehirli yemler etrafa konulur.
*Ancak diğer canlılara ve insanlara zarar verebilir. Bu nedenle önerilmez.

Fareler yemi yedikten bir süre sonra iç kanamadan ölürler. Bu şekilde yemlerin zehirli olduğundan şüphelenmezler.


Bu kategoride henüz ürün Yok.